srijeda, 30. ožujka 2016.

Douglas My Favourite Palette - Nude (review + swatches)

Bok svima! :)

U današnjem postu nam je na red opet došla šminka (jeeej ;) ). Ovaj put ćemo malo pričati o jednoj paletici sjenila za koju se može reći da bi svakome pasala, pogotovo ako se više volite igrati i šminkati sa nude tonovima.


Tako daaaa… danas ću vam predstaviti Douglasovu paletu  My Favourite Palette u nijansi Nude.
Ona sadrži ukupno 16 sjenila - od toga je 5 nijansi mat, a ostale imaju lagane šljokice, odnosno shimmer. Sva sjenila zajedno iznose 20,8 grama, što znači da od svake nijanse ima po 1,3 grama sjenila (što uopće nije loše za jednu paletu koja sadrži toliko puno nijansi. Odmah se vidi dobra vijest da se neće jako brzo potrošiti).

Kartonska kutija (u koju je paleta upakirana) i paleta imaju isti dizajn – cijela crna + bijela slova kojima je ispisan naziv. Sama paleta je plastična, ali od odlične čvrste plastike tako da mislim da je sigurna za prenošenje, putovanja i/ili slučajne padove iz ruku (sa „razumnih“ visina) i da će vam lijepo sačuvati sjenila od pucanja i lomljenja. :)


Što se tiče samih sjenila, imam samo pohvale za njih! Moram napomenuti da ja uvijek prije sjenila stavljam primer na oči (ili kad stavljam puder stavim malo i na kapke) čisto da bi mi se izjednačila boja i da bi mi sjenilo bolje sjelo, ali moram priznati da su sve nijanse  jako lijepo pigmentirane, ne truse se jako i, kad se koristi primer, ostaju cijeli dan na očima uz minimalna nakupljanja u pregibu oka.


Naravno, kao i kod većina paleta, mat sjenila su malo slabije pigmentirana od ovih shimmerastih, pogotovo ove svijetlije nijanse, pa se s njima treba malo više pozabaviti, ali daleko od toga da ćete morati staviti 5 slojeva sjenila da bi dobili pravu boju! Bit će dovoljno da svojim kistićem, recimo, dva puta uzmete boju i lijepo ju nanesete i izblendate. :)


U nastavku vam donosim swatcheve svih nijansi. Unaprijed se ispričavam ako su slike malo lošije, tj. ako se nijanse baš ne vide najbolje, ali još uvijek se učim i ići će to sve na bolje, I promise! ;) Nijanse koje su mat sam uz broj označila i zvjezdicom. Enjoy! :)





Cijena palete je 99 kn. Malo je na skupljoj strani, ali kad uzmemo u obzir da se unutra nalazi 16 nijansi sjenila, da (iako su nude nijanse) se s njom itekako mogu napraviti različiti look-ovi jer dobivamo razne i zanimljive boje poput zlatne, brončane, srebrne i maslinasto zelene boje (uz klasične svijetle, smeđe i crne boje),da su za jednu „manje poznatu“ drogerijsku paletu sjenila zaista kvalitetna i da uz dobar raspon boja u ovoj paleti, zapravo ne trebamo još jednu takvu „istu“ paletu sa sličnim nijansama… možemo se složiti da se nekako isplati dati tad tih 99 kn i biti miran što se tiče sjenila i paleta do daljnjega. ;)

Za kraj jedan mali look kao prijedlog kako iskoristiti i iskombinirati boje u ovoj paletici :)

Nadam se da vam se sviđa :)







*slike možda nisu najbolje, ali sam stavila namjerno iz različitih osvjetljenja kako bih pokušala što vjernije prenijeti boje i cijelu kombinaciju.. hvala na razumijevanju ;) *

Nijanse koje sam koristila: 2 (za unutrašnji dio oka), 3 (za prijelaznu nijansu u pregibu oka), 15 za "prvu trećinu gornjeg i donjeg kapka, bliže nosu), 13 (za središnji gornji i donji dio kapka), 5+14 (za ugao oka), 11 za sam kraj donjeg kapka :) )

Maskara --> Max Factor Masterpiece Max <3
Tuš --> IQ Cosmetics (može se naći u Bipi).
Ruž --> Wet'n'Wild Megaslick Balm Stain , nijansa Rico Muave (može se naći u većini dm prodavaonica)

To bi bilo sve od mene za danas.
Hvala vam na čitanju!

xoxo

Martina

Nema komentara:

Objavi komentar